Amerikansk skiltning i Kerteminde

Fredagens mest læste uge 4
Søndag 29. januar 2017 kl. 10:28
Fra Kjerteminde netavis
Et altid festligt indslag på byrådsmøderne er spørgsmålene fra Enhedslistens Orla Eggebrecht, der udover at være højaktuelle, ofte også er temmelig finurlige. For hvad er det egentligt for en amerikanisering af skilte som Kerteminde har gang i!

– Det hele er efterhånden blevet så amerikaniseret! Det ser vi i fjernsynet blandt andet, men nu er det også kommet til Kerteminde Kommune, hvor man ved Kerteminde Byskole har sat amerikanske skilte op. Dertil vil jeg bare spørge, sagde Orla Eggebrecht, hvad betyder det egentligt?

– I forhold til færdselsloven, skal man da kunne læse engelsk for at kunne færdes i Kerteminde by, spurgte han borgmester Hans Luunbjerg, der dog ikke havde lagt mærke til amerikaniseringen af skilte. Men det, Orla Eggebrecht hentyder til, er afmærkningen med Kiss & Goodbye, der for noget tid siden blev oprettet ved Kerteminde Byskole. En afmærkning, der er en opfordring til forældre om at sætte deres børn af i en bestemt zone og så hurtigt som muligt sige farvel inden de kører igen. Afmærkningen skulle løse op for de trafikpropper, som afsætning af børn kunne skabe.

– Der står Kiss & Goodbye, står der, kunne Eggebrecht oplyse borgmesteren om. – Jeg har også et tillægsspørgsmål, fortsatte han:
– Brostenen er fra Kina, og skiltningen fra Amerika, det er da godt det ikke var omvendt! Men jeg vil gerne vide, om man har tænkt sig at sætte flere udenlandske skilte op!

Til dette svarede borgmesteren: – Der er nok større sandsynlighed for flere udenlandske skilte end flere brosten fra Kina. Og skiltene er jo heller ikke produceret i USA.

– Men hvad betyder det så, ville Eggebrecht vide. – Må jeg fx holde der med bil og trailer, når jeg skal handle i byen? Der står jo ikke, at man ikke må holde der, og i hvor lang tid må man holde der?

– Det kan du jo have en pointe i, måtte borgmesteren erkende.
– Sådan noget kiss & goodbye kan jo tage lang tid, alt afhængigt af hvem der sidder ved siden af, blev det konkluderet.

Men en egentlig afklaring fik Orla Eggebrecht aldrig.